Metcon, progression vecka 3

9 set av 2 min amrap @ 80-90% aerobiskt
6 höga svingar (24/16 kg)
6 burpees
12 benböj utan vikt
Vila 2 min
[Totaltid 34 min]

Teknik / nedvarvning:

Extern rotation av axel med hantel 3 x 12 reps / arm

OBS: kom ihåg att ni inte behöver slakta er själva med volym, det SKA helst kännas lätt och ledigt även om vilan ska kännas välkommen när den kommer. Ni ska inte lida under varje vända, den känslan är till för när det är dags för testning! Är det så att ni märker att något speciellt är begränsande så fundera på vad ni kan göra till nästa gång för att underlätta!

Teststandard: Körde man testet så kör med samma vikt som där. Man kan så klart välja själv också, men 24 kg för killar och 16 kg för tjejer är en riktlinje. En riktlinje för hur hårt man ska köra är att man ligger på något högra antal reps / min än när man gjorde testet. De färre antal repsen kommer kräva konstant rörelse, så gå från ena till den andra men påminn folk att de inte ska gå ner sig i mjölksyra träsket!

Standard för utförande: Höga svingar är högt över huvudet helst rakt ovanför huvudet men då ska man spänna magen under tiden (precis som vanligt med vikt över huvudet). Burpees ska ha hopp, helt utsträckt kropp och titta framåt i toppen av rörelsen. På benböj (utan vikt) ska höftvecket tydligt vara under toppen av knät.

Gör inte det här med en öppen flaska