Sluta läs nu om ni vill kolla ikapp er på CrossFit Games: http://live.crossfit.com/ !

Fantastiskt rolig tävling under helgen, där sista eventet var något utöver alla förväntningar, helt otroligt! Roligt att kunna se det mesta streamat över nätet. En del tekniska problem, svårt att hålla schema och domarmissar var att vänta. Så blev det också, men även otroligt jobbiga och svåra utmaningar med fantastiska prestationer! Ingen av mina favoriter vann bland männen (OPT-gänget, diverse brandmän med Moe Kelsey och Mikko Salo i toppen) men det blev en riktig nagelbitare där ”skogshuggarn” Graham Holmberg lyckades passera ”beachhunken” Rich Froning Jr. Speal knep tredjeplatsen framför Matt Chan och Mikko Salo.

cfg2010-podium

Pallplatserna! Affiliate- och Masterstävlingen (för tävlande över 50 år) var också bra och roliga med plats för fler deltagare!

Lika spännande blev det på damsidan där kampen om första plats stod mellan tynglyftningsexperten Kristan Clever och arbetshästen Annie Thorisdottir. ”Sandsäcks-eventet” höll på att bli det avgörande där Annie krossade och Kristan hade problem med en 20e plats. Kristan var dock extremt bra på resten med bara 1a och 2a placeringar och vann totalt. Valerie MacKenzie var med i kampen klarade 3e plats med marginal. Fantastisk tävling, hoppas det flyttas till östkusten nästa år så det blir lättare att följa 🙂

chrisw_CleverClimb

Tävlingen har utvecklats något otroligt och kan bli ännu bättre/värre, här ser vi Annie och Kristan klättra i 6 m rep! Jag ser redan fram emot nästa år! 😀

Lagom mosig efter lördagsnattens tittande, där jag zoomade in och ut ur sömncykeln för att sedan lyckas se ”Sandsäcks-eventet” live under vargtimmarna, så var det svårt att komma igång med söndagens pass. Enkelt men tungt och osäker på om mitt knä pallade av det hela:

Wu: CJ 40-90 kg
+
Dagens pass:

Clean and Jerk – find your 1RM: 95 kg, pers!

Skippade sittvändningen och körde med påverklins istället, skynda långsamt, sen så var det inte vändningen som var det svåra för min del. Iofs har jag märkt att jag är lite ringrostig där, för långsam med armbågarna vid dyket under stången och så blev jag snurrig och missade överstöt på 90 kg två gånger.  På det stora hela har dock stötarna har inte känts så bra förr, sen så märks det att man blivit lite starkare, hade dock inte väntat mig det i stöten.

Förresten, extrapass idag kl 1630-1730 på klubben (Säbygatan 5)! Räkna med uteträning, vi ses! 🙂