Var på badvaktsprov på Fyrishov idag. Ett bra ställe att jobba extra på och en bra merit inför brandmannajobb.

1. Simma 300 m (uppvärmning, ingen tidsstress)
2. Livräddning med boj: simma 25 m med boj, rädda person (en annan som sökte jobbet: Erik) och simma tillbaka 25 m med boj
3. Livräddning på tid: Simma 25 m valfritt (fristil)+hämta dock från 5.3 m+livrädda 25 m – 55 sek
4. Direkt efter 3: Kolla livstecken på drunknad ”person”, därefter HLR – 30 kompressioner, 2 inblås osv tills stopp
5. Hoppa från 5an, hämta docka från 5.3 m djup upp till bassängkant
6. 5 nerdyk och hämta ringar på 5.3 m djup, max 5 andetag vid ytan

Som vanligt på de här testerna så är det inte helt självklart vad som kommer, det skiljer sig alltid lite för att man ska ha ett visst överraskningsmoment, men vissa grejer återkommer så klart. På 3an så har jag ju övat klockrent. Gick inte ut 100% eftersom jag inte visste vad som skulle komma, plus att man ska vara fräsch inför HLR (4an). På HLR, dvs hjärt-lungräddning, är det bara att nynna på Stayin Alive om man tappar takten, det ska vara runt 100 bpm med kompressionerna. På sista delen blev det nästan lite OPT över det hela. Det enda träningsprogram därute som stipulerat ett visst andetag mellan övningar, vilket så klart förberedde mig inför det oförutsedda, tack OPT!

RIM-rekordet på 45 sekunder, min tid blev 55 sekunder, en bit kvar minsann. Enda tiden jag kan jämföra med är ca 1:40 i våras, men då skulle jag simma 25 m längre. Hur som helst helnöjd med sub 1 min!

Det visade sig att de har intervjuer en annan dag. De ville mest se att man kunde simma och det gick ju bra, fick tom lite beröm för mina 55 sekunder på 3an, sen blir man kallad senare. Så det blev ett ”kanske” så länge.

Sedan drog jag till klubben för att hålla lunchpass. Under tiden att jag väntade på att folk skulle duscha så blev det lite dampgymnastik inspirerat av Mannes handstående äventyr så:

A1 5 x 3.5 m repklättring utan att använda benen
A2 5 x öva handstående 4-5 försök

Manne kan ju faktiskt fristående HSPU, iofs inte på den här filmen 😉