Laddar inför CrossFit seminariet i Köpenhamn nu i helgen, var sugen att gå på boxning idag, men jag lyckades hålla mig i skinnet. Det är nog bäst att komma dit utvilad och träningssugen, sen så behövde handen lite extra daltning. Istället för träning tänkte jag passa på att sammanfatta vad jag hittills uppnått av mina riktiningsmål i början av året:

Julkulan
Borta!

Metcon-formen
Tillbaka till sommarformen, med skillnaden att jag blivit starkare och mer explosiv så jag upplever korta metcons som lättare. Rodden och längre metcons är jämna plågor.

Tyngdlyftarstyrkan
Det tar sig. Benböjen, marklyften och frivändningarna kryper långsamt uppåt och nu har jag klarat ett av två årsmål. Jag ville ju ”lära mig OHS och ryck nån jävla gång”. Nu när det känns som om OHS lossnat lite kan jag äntligen ge mig på ryck på allvar!

Sommerspojken
Ja, till min förvåning klarar jag av 3 strikta muscle ups så där är det väl bara att bygga på. Pistoler och HSPUs övas det lite på, med betoning på lite, så det bör väl vara mer. Efter gårdagens pass känns iofs inget omöjligt 😉

Den arbetsrelaterad träningen
Det har det inte blivit mycket av, men all funktionell träning som jag fått av CrossFit har så klart hjälpt mig på de fysiska delarna av utbildningen. Några dagar har vi så klart slitit hund på insatser, men det har inte blivit något ytterligare som till exempel en Fire Fighter Fran som jag faktiskt utlovade. Det finns ursäkter, men jag tar och skippar det.

Triatleten
Löpningen har jag kommit igång med nu på sista tiden, bland annat noterade jag till min förvåning nytt rekord på 3 km härom dagen. Testar så smått med ny löpstil a la Pose och har tänkt att lägga in några teknikpass…som kommer att resultera i en del junk-miles, suck!
Cyklingen blev det inte alls mycket av tyvärr, missbedömde helt hur snabbt det blev varmt på morgonen här nere och då vann latmasken i mig och det har blivit en massa (trevligt) bilande med polaren Simon istället.
Simningen tog sig absolut, badvaktutbildning och steg 1 livräddare avklarade, men det ska bli mer i sommar är det tänkt.