Träning med gänget på lunchen. Ja, eller iallafall en del av gänget: Linda & Björn!

Alla grenar annonserade inför tävlingen i helgen nu. Den första är en gren som testar i första hand förmågor som koordination, precision och rörlighet, den andra testar nån form av kondition (fast är kanske väl kort för det?) och den tredje testar i princip bara absolut styrka, oberoende av kroppsvikt.  För att få avancera till gren 3 så krävs det att man kommer bland dom 64 bästa efter två grenar. Då den första grenen är såpass (relativt) lätt att jag inte tror SÅ många missar så många av delmomenten, så betyder den inte så mycket för placeringen efter två grenar som den andra grenen gör. Så där blir det till att panga på om man ska få komma vidare till gren 3.

Inför gren 3 rensas poängställningen och man tar bara hänsyn till absolut styrka för att kvalificera sig bland dom 32 som får gå vidare till gren 4. Lite märkligt, men man vill väl premiera styrka och storlek i den här tävlingen.

Dagens fokus var mest att Linda skulle få prova overhead squats och bänkpress – nåt som hon typ aldrig gjort – vi behövde helt enkelt nån aning om vilka vikter hon ska gå in på i gren 3, om hon lyckas kriga sig dit. Det visade sig (som vanligt) att hon var en naturbegåvning! Vi passade också på att öva lite repklättring, som också gick bra!

A. 3-2-1 Front squats: 70kg, 80kg, 90kg
B. 3×3 Muscle-ups
C. 3x15sek rodd@100%, 2:45 vila
3×30 obrutna double-unders inlagt under vilorna.

…Så: efter en mycket krokig träningsperiod sen i slutet på Juli är det dags för bokslut iochmed helgen. Perioden började med en tokstukad fot (fortfarande ont) och slutade med 9+ dagars sjukdom. Så allt som går bra är egentligen en bonus, och vi ska verkligen se till att ha så roligt som möjligt. Dessutom ska det bli en fantastisk upplevelse att se Linda tävla – det är hennes första gång, och att ta det steget som 36-åring är så stort. Jag kommer att vara mycket stolt, hur det än går!

Dessutom ska det bli stort att se Björnen prestera, för jag tycker mig ha sett en fin glöd i hans ögon under en tid nu, och vara med om Mr Målefors och Simons tävlingsdebuter: vi är CrossFit Uppsala, goddammit! Full effort is full victory!