Men ajajaj, inte 10k den här gången heller. Idag blev det springa 5+5 k och lite annat.

Morgon

Jogging, 5 k, ca 30 min

Eftermiddag

Löpning, 5 k, 21:50 min

Körde en morgonrunda med Emma innan frukost. Hade tänkt ta två varv med första som uppvärmning och trycka på lite mer andra, men nej, jag kom tyvärr på väääldigt många anledningar att inte göra det. Synd det hade ju blivit längd-pr, har som sagt aldrig sprungit längre än 8 km.

Hade redan innan tänkt träna mer på em (en av anledningarna) och när det började bli dags för det så fick jag dåligt samvete för de missade kilometerna. Återigen funtade jag på 10 k loppet, men det drog jag ett streck över när jag började känna av skavsårskänningar från i morse (en annan anledning). Tog det lugnt i början och när jag inte märkte av någon kramp i ländryggen så började jag öka. Spurt på slutet hjälpte inte, jag kom inte ner mot 20 min som var målet. Nöjd ändå och jag räknar det som pr, tidigare lopp har varit lite för korta.

Efteråt blev det kånka bumlingar ur vattnet, öva HSPU / statiskt handstående och Turkish get up med 24 kg Kettle bell. TGUsarna var asjobbiga och gjorde bara ett par reps per arm. Kanske inte så konstigt, när jag tittade tillbaka så märkte jag att jag inte gjort den oftare än ett par tre gånger de senast 1.5-2 åren. Öva på. Nu till beskrivningen av mitt tillfälliga gym hemma hos föräldrarna.

BÅTHUSGYMMET

CIMG1422CIMG1453

Båthusgymmet ligger, inte helt överraskande vid vattnet, vilket bjuder på möjligheter till simning och dykning men är inte praktiskt att slänga in i en metcon (kanske om jag fixar simfenor). Jag kan dock springa raka vägen dit och har mätt upp olika sträckor dit (200, 400, 800 m, 1.6 k).

Utanför båthusgymmet finns massor av bumlingar som man kan kånka på, men jag tar mest upp nya från havsbotten när jag släpar sten.CIMG1451

I båthusgymmet finns följande: lätta hantlar 2 x 2.5 kg (mest för stabilisering vid pistoler), hopprep, 24 kg KB, trapets, takbjälkar, hink med rep (fyll med vatten el sten), långt rep, stege (ev för klättringsövningar) och boxningssäck.

Skulle det vara dåligt väder finns det tillräckligt med plats att göra tex HSPUs mot en dörr och  samtliga KB-övningar inomhus (men passa bjälkarna). Efteråt träningen är det bara att hoppa i Gävlebukten och ta igen sig i bastun och / eller läsa en bok i den mexikanska hängstolen.

Förresten, nu blev jag lite sugen på en vatten-WOD igen: Simma, swings och burpees!

EDIT: Hittade lite fler prylar som man hitta på något skoj med:CIMG1525

CIMG1524CIMG1523