…Var en av frågorna som besvarades av Greg Everett under helgen han höll ett tyngdlyftningseminarie i Danmark i helgen.

Jag och Björn bokade upp oss för detta direkt när vi insåg att vi hade chansen att få coaching av Greg, och när det nu väl var dags var vi superpepp. Vi hade sällskap av Rickard och David från CrossFit Nordic, och trots att Norwegian air försökte hindra oss att komma fram så gott dom kunde, så befann vi oss i Lördags på CorssFit Copenhagen tillsammans med Nämnda Greg och hans assisterande Coach Rob.

Greg Everett  fastnade han i kärleken för tyngdlyftningssporten efter att ha hållit på med CrossFit i ett par år, sålde sin del av CrossFit Norcal (Robb Wolfs gym), köpte ut nämnda Robb Wolf ur tidningen The performance menu, och började träna och studera tyngdlyftning under ledning av Mike Burgener. Han skrev sedan en fantastisk bok om tynglyftning (Olympic weightlifting, a guide for athletes and coaches) och fortsatte att publicera The Performance menu, nu med ännu mer fokus på tyngdlyftning (även om det även avhandlas mycket annat). Efter ett tag så öppnade han också sitt eget gym, Catalyst athletics, tillsammans med sin fru Aimee, där man tränar CrossFitaktigt och man även driver riktad träning för tyngdlyftning.

Han vet vad han pratar om, och helgen skulle visa sig väldigt kul & lärorik. Dessutom med mycket gott sällskap – alla deltagare på certet är trevliga, och de flesta kände jag faktiskt sedan förut. Och Greg & Rob visade sig vara precis så trevliga som man inbillade sig att dom skulle vara. Good times! Happy days!

Måste dock sätta mig ner och strukturera all information och alla småsaker jag lärt mig för just nu känner jag mig, återigen med viss hjälp av Norwegian air som även fördröjde hemresa massor med timmar, trött & förvirrad.

Sammanfattning av min egen träning –
Lördag: en trillion ryck
Söndag: en zillion stötar.

Lätta vikter. Teknik. Man fick lägga på vikt på slutet av dagarna, men då var man rätt slut i huvud och kropp. Var klok och höll igen.

Och vad var det då som var meningen med livet? Såklart ”The snatch and the clean & jerk”.