Vi ställer oss upp och sen lägger vi oss ner!

tguLänge sen jag gjorde Turkish Getups, men jag insåg medans jag betade av repetitionerna hur mycket jag saknat övningen. Den tar verkligen på det mesta, och viktigast: den utmanar koordination och förmåga att hålla spänning i kroppen.

Så genialt i sin enkelhet, och går att göra med vad som helst som vikt (hantel, som jag använde idag, tillåter lite tyngre lastning vilket tar mer på axel/pressstyrka, andra saker – med vikten längre från mitten – kommer att utmana bålen ännu mer på bekostnad av vilken vikt man kan använda).

Hade väldig tidsbrist, och ingen programmering att följa, så jag grävde upp ”projekt getup” igen.

As Many Reps As Possible på 15 minuter av 35kg DB Getup: 31 (PR)

Tänkte först börja med ingångsvikten jag använde när jag smålekte med projektet i våras (30kg), eftersom jag inte gjort övningen ifråga på 6 månader, men det kändes lätt så jag gick rakt på 35kg. I princip obrutet malande, även om tempot var något högre i början. Kändes dödsskönt i kroppen!