Smet iväg på lunchen för att träna. Men först kollade jag med Simon, en av våra medlemmar, om inte han skulle med. Han hade redan nämnt att han tänkt träna på lunchen, eftersom han missade Björns eminenta morgonpass.

simon

Simon är en riktig tuffing. Stark som en oxe och pannben av gjutjärn. Hans idol är Mark Twight. Det säger en del om hans disciplin och hans förmåga att pressa sig.

Han gav sig på det passet som näranog knäckte mig för ett tag sen: 50 Split Jerks med 75kg på tid – och varje gång man får racka vikten straffas man med 10 toes-to-bar. För mig tog det ~34 minuter – för Simon bara runt 20 minuter. Jäkla monster.

Sen Simon började träna med oss har han gång på gång höjt sin nivå, och sin förmåga att hantera intensitet och vi har verkligen inte sett den sista prestandaökningen från den här snubben!

Min egen träning då? Jo:

3×2-3 repetitioner benchpress: 3x80kg, 2×87.5kg, 2x90kg (1+1f)
supersettat med
3×2-3 repetitioner power clean: 3x80kg, 3×82.5kg, 3x85kg (PR)

3xAMRAP 32kg Kettlebell (high) swings på 30 sekunder: 18, 17, 16
supersettat med
3xAMRAP långsamma Handstand pushups på 30 sekunder: 10, 10, 9

Usel bänk, som vanligt, men styrkevändningarna var trevliga överraskningar. Tekniken faller fortfarande när vikterna går upp, men inte lika mycket. Svingarna kunde jag ha fått in fler första setet, men jag förstod inte att det skulle vara så lätt – annars hade jag kunnat höja tempot något. Var inte ens nära att vara jobbigt. HSPUerna gjorde kontinuerligt och långsamt, precis som föreskrivet.

Avslutar med ett mycket tänkvärt inlägg av pillerögat:

You cannot move forward from some idealized point in the future that has not yet arrived.
If you are to move forward, you must do it from where you are now.
Though it may not be perfect, it is plenty to get you going.
Wishing for more, or feeling resentment because you don’t have more, will only waste your precious time.
Although there is no guarantee that your actions will be effective, one thing that is certain is that nothing will happen if you take no action at all.

Sant, så sant, och bra att påminnas om ibland.

Avslutade dagen med att ta mig och familjen genom en väldigt kaotisk vaccinering mot svininfluensan så jag får se hur jag mår imorrn.