Ruskigt sliten sen helgen fortfarande, och det tillsammans med väldigt risig sömn inatt gjorde att det enda sätt att se på dagens pass var att försöka bita ihop och vänta in vilan (har planerat några extra vilodagar efter denna cykel – dels på grund av att jag behöver det, dels på grund av att jag har för mycket att göra i helgen för att träna).

Precis som aviserat så dök det upp dubbla pass idag. Det första tryckte jag in på lunchen:

Jobba snabbt upp till 1RM i Shoulder press: 67.5kg
Ta god tid och jobba upp till ett 1RM i Split jerk: 92,5kg (PR)

8 set av 2 repetitioner deadlift@60% av 1RM. Fokusera på snabb koncentrisk del: Använde 110kg och kände mig ruskigt stark. Kändes som om jag skulle kunnat frivända vikten. Trevlig känsla.

Väldigt oväntat, men trevligt PR! Och skönt att jag pressade upp 67,5 igen.

Tränade jämsides med Herman, en av medlemmarna på CrossFit Uppsala och passade på att filma när han två gånger om satte PR i Clean. Riktigt fin teknik, även om man ser på filmen att startpositionen kunde vara bättre, att höften kunde öppnas ännu mer och att armbågarna kunde komma fram lite mer/stången kunde landa bättre på axlarna. Men all in all väldigt fina lyft! Starkt jobbat av Herman som bara väger en 73kg eller så.

På väg hem från jobbet så smet jag in på Friskis&Svettis och drog av dagens andra träningspass:

5 ronder av 20 obrutna chest-to-bar pullups, vila 10 sekunder, AMRAP burpees på 30 sekunder. Vila 90 sekunder mellan ronderna: unbroken – 14, 15/5 – 14, 12/4/4 – 13, 10/4/3/3 – 12, 8/3/3/2/2/1 – 12.

Lite besviken på att jag inte lyckades göra ens två ronder obrutna pullups, men det var lite för korta vilor mellan ronderna för det/för mig. Kul detalj är att jag på andra repetitionen av burpees första ronden missbedömde rörelsen och lyckades slå hakan i det hårda golvet. Under resten av ronden susade det i huvet och det kändes som det rann blod ur högra örat (vilket det inte gjorde). Hade varit grymt om jag knockat mig själv!

Passade på att filma mig. Lite skillnad i hastighet på burpees (och pullups!) första och sista ronden…