5 dagar kvar till SM, och upphörandet av att posta vartenda jäkla resultat jag gör på det här stället. Tack för alla snälla ord, och jag hoppas jag under åren som gått inspirerat någon att börja träna mångsidigt, varierat och kanske tillochmed lite intensivt?

Vill dock skrämma/lugna er lite. Jag tänker inte sluta posta bilder, filmer och annat om jag tycker att det känns relevant. Det är bara mina exakta resultat som ni kommer att slippa (bummer)! Så lätt blir ni inte av med mig.

Men nu är jag ju fortfarande offentlig, och då blir det såhär:

Hann inte köra den del jag tänkt att göra igår, då jag kom hem alldeles för sent från Stockholm. Planeringen gjordes om, och det hamnade raskt idag istället.

A1. Bygg upp till 1 tung overhead squat: 70kg, 80kg (f – wtf), 80kg, 85kg
A2. 3×2-3 chinups:3x20kg, 3x30kg, 2x35kg (saknades 5cm på sista trean)

30-20-10 Overhead squat@50% av kroppsvikten (38,5kg), ring dips: 6:18

Oh, allt på A-delen kändes avigt. One of those days? Axeldödar-metconen var irriterande, för jag dog mest lokalt i pressmuskulaturen för ring dips. Som väntat alltså.

Paul Chek har förresten åsikten klar om externa bälten. Jag nöjer mig att tycka att 1) videon är rolig och 2) man ska verkligen inte vänja sig vid att ha ett bälte på sig vid alla lyft – det räcker bra vid absoluta maxlyft OM man tycker att det behövs. Behöver man bälte jämt skulle iallafall jag fundera över vad jag stärker egentligen.

Själv gillar jag framförallt bälte främst vid multipla push pressar. Ryggen blir bra sliten at nertagningarna, eftersom jag alltid böjer mig lite väl mycket bakåt.