James Fitzgerald, aka ”OPT”, ska börja att ordna utmaningar/tävlingar i CrossFit fyra gånger om året . Den första ”tävlingen” går av stapeln den här helgen. Riktigt kul koncept!

Igår postades vad som skulle göras. Ja, vafan, jag har väl inget bättre för mig?

WOD 1: ”Fight Gone Bad”
WOD 2: ”OPT 3” – På 60 minuter ska man få till ett så tungt 3RM front squat, ett så tungt 2RM snatch som möjligt, och inom samma tidsperiod på ETT försök få till ett så högt set max reps pullups som möjligt.
WOD 3: ”Rhiannon” – så många reps på 10 minuter som möjligt av double unders.

Det här ska egentligen utföras mellan Lördag morgon och Söndag kväll, i den ordningen som angivits. Tyvärr så passar inte dagarna riktigt för mig (hehe – ska ut ikväll och vill inte göra FGB bakis. Hellre de andra två) så jag förskjuter det ett dygn och körde därför FGB idag.

FGB scorecard

Fight Gone Bad – Tre varv  av 1 minut vardera av Wall ball (8kg, 3m träffyta), Sumo dead highpull (35kg), Box jumps (50cm), Pushpress (35kg), Rodd. Rullande klocka (förflyttning mellan övningarna stoppar INTE klockan) och en minuts vila mellan varven: 354 (PR)

Riktigt, riktigt nöjd. Första varvet gick strålande, andra var inte för illa – tredje varvet var rätt hemskt. Men då är det ju så lite kvar. Tidigare PR var 314. Mattias gjorde mig sällskap och bra 300-vallen. Bra jobbat!

Imorrn får vi se om hopprep/koordnination och öldrickande verkligen funkar ihop!

James Fitzgerald aka "OPT"

Mannen bakom programmeringen, OPT/James. Han har dessutom själv kommit topp 16 ALLA CrossFit Games, och vann hela rasket 2007. Han är tuffare och galnare än mig och er tillsammans.