Mer tester idag. Jag vet sedan tidigare att jag är neuromuskulärt effektiv, min gissning är att OPT tar reda på huruvida hela gruppen lutar åt något av dom två hållen för att ta hänsyn till det i den kommande cykeln. Hoppas min genetik är norm.

A1. Bygg upp till en tung close grip bench press (händer 40cm ifrån varandra) i tempo 40X0: 90kg
A2. Hitta 1RM i pronerad pullup: 40kg

B1. AMRAP close grip bench press i tempo 40X0 med 85% av vikten från A1: 5
B2. AMRAP pullup i tempo 40X0 med 85% av vikten från A1: 3

Kände mig svag idag. Så kan det vara ibland. Det här tempot dödar mig för övrigt.

Jag tycker ganska mycket om cyklar (fråga Linda…), och den senaste veckan har cykelintresset vaknat till liv än mer, efter att ha varit tillbakatryckt av annan träning ett tag. Det är så jäkla coolt att man kan ta sig så långt, och så snabbt med bara den egna kroppen som maskin. Inget färdmedel har så mycket finess som cykeln.

Personlig preferens är så avskalade cyklar som möjligt. Inga kablar, inga växlar, ingen uppsjö drev… Vill du snabbare? Trampa fortare. Vill du stanna? Lås hjulet. Inte så effektivt kanske, men så härligt.

Att med en bancykel ge sig på att cykla sträckan Prato med Bormio i Italien – ”Stelviopasset” – den högsta asfalterade vägen i Alperna är såklart galet. En växel upp, och en växel ner. Inga bromsar. Bara benkraft. Magi.