Monterade isär cykeln (tack och lov inte så många delar på en fixed gear cykel utan bromsar) för att få med mig den på tåget. Det är för övrigt helt obegripligt dumt att man inte får ha med sig cyklar med SJ. Varför ska man bo i ett cykelhatarland?

bild(2)

Nåväl, cykeln packades sen i plastsäckar och ställdes åt sidan. Lite väl krångligt kan man tycka (sket i plastpåsarna på vägen hem). Sen blev det lite ärenden vilka följdes av ”samling vid pumpen” på Stockholms i särklass bästa gym CrossFit Nordic. Där blev det möte med idel kända ansikten (ett axplock: Jon, Jon Ivmark, Mr. JLing, Ludde, Vikitaviki, Mads, David & Rickard). Sista dan på min avlastningsvecka fick också bjuda på lite (med betoning på lite) träning.

5×1 Power snatch@60%: 40kg
5×1 Clean&Jerk@65%: 65kg

1km rodd: 3:14 (PR)

Hoho, årtiondets krash sista 140 metrarna, innan dess var jag stabilt på väg mot 3:12. Benen gjorde så jäkla ont i gott och väl 10 minuter efteråt. Roddrekord är sällan särskilt bekväma att sätta.

1krodd

Resten av dan ägnades åt öldrickande, köttätande, mjölkpratande, fotbollstittande och allmänt dravlandes i gott sällskap av Viki, Ivmark och Ludde. Nästintill inget vettigt sades på hela kvällen. Mycket trevligt, med det lilla undantaget att Holland med dåren van Bommel är i VM final. Vi får hoppas att det tyska tåget stoppar dom orangeas succé i jordens största sporthändelse (nej, det är inte CrossFit games eller tour de france).

qr1

Senare på kvällen presenterades också den andra workouten på ”fit as fuck” tävlingen (i Danmark i September) som vi är några stycken som är anmälda till. Man undrar ju hur dom tänker? Ångrade dom att dom fick rekordmycket kvinnliga deltagare och bestämde sig för att få dom att fundera ett par varv till om dom skulle ställa in sitt deltagande eller inte? Att lägga in 24 kilos kettlebellsnatches (5 vänster, 5 höger) för tjejer i en AMRAP som andra workout ter sig så dumt att jag inte finner ord. Som final kanske, men som andra WOD? Jag är inte så imponerad, och misstänker att större delen av damernas startfält misslyckas med den där.