Dagens pass tillägnades Nodar Kumaritasjvili, som dog i rodelbanan inför OS igår. Inte ofta man känner att man kan sympatisera fullt ut med ”hero-WODS”, då det allt som oftast handlar om att hylla militärer och krig, men här är det faktiskt befogat med en hyllning. Nodar var en atlet som dog när han representerade sitt land i den största idrottsfest hans sport hade att bjuda på, nu får han vila i frid.

nodar

”Nodar” – 3 varv på tid av 35 dumbell deadlifts (2x35kg), 1000m rodd, 50 knees-to-elbows: 37:02

Bland det värsta jag gjort. Inte direkt tungt eller svårt eller nånting. Kändes bara som att famla runt i kvicksand alldeles för länge. Första varvet strax under 9 minuter, sen var det roliga slut. Bröt RODDEN både varv 2 och 3?!! Jag fattar inte vad det var med mig. Ville verkligen pressa på, om inte annat för att komma ut ifrån det töcken av helvete jag trampade runt i, men jag var inte kapabel till nånting.

En gång förra terminen så tittade Magnus på mig när jag frågade hur man mådde efter ett pass och fick svaret ”Jag har tappat livslusten” och tittade med ett par tomma ögon. Så var det för mig idag.

Allt krampade kändes det som. Under marklyften så krampade ryggen (det blir ett sjukt ROM med hantlar!), och under knees-to-elbows (vilket märkligt nog var det jag tyckte var bekvämast – fast här är bekvämt ett väldigt relativt ord) krampade vaderna ihop. Rodden var bara hemsk – kunde inte andas vilket tempo jag än rodde i.

Haha, är väl bättre att skratta än att gråta antar jag!