Iväg till Hilti för första passet. Har gjort ett likande tidigare, då med obrutna thrusters och obrutna double-unders, men då fegade jag och skalade ner antalet double-unders till bara 15 obrutna per rond. Nu får jag finna mig i att köra som det ska köras… Bara att hoppas att man får ihop nåt varv! Dessutom vet jag hur hemska obrutna wall-balls med krav på att verkligen vara över 3m varje kast blir. Jag var orolig inför denna.

Fick dock supersällskap av min fru, som körde samma pass som jag (något skalat) och min yngsta dotter/apa, som svingade sig runt i lokalen som värsta Tarzan. Del 1:

Så många varv som möjligt av 30 obrutna wall balls (3m+), 30 obrutna double-unders: 5,5 varv

Första varvet gick riktigt bra, men tyvärr så gick mitt buddy lee hopprep sönder (handtaget gick AV – inte okej!) efter 15-ish reps andra varvet. Fick ta mitt gamla hederliga (men tunga!) 49kr rep och köra vidare. Gick trots det ganska bra, och den omgången blev den enda som bröts. Långa vilor mellan övningarna för att vara på säkra sidan dock, vilket gjorde att man ändå inte kände sig HELT nöjd efter. Lite larvigt eftersom jag skulle blivit skitglad om nån sagt 5,5 varv innan…

BL break

Blev rätt förvånad när handtaget gick av. Okej om själva repet går sönder, men det här ska ju inte hända…

Linda jobbade också på bra och grejade 5 varv med lättare obrutna wallballs och 10 obrutna DUs per varv – hon går från klarhet till klarhet, minst sagt.

Pissdålig diet blev uppladdningen inför del 2, 4 timmar senare. Skulle varit 30 repetitioner ryck med 60kg, men jag kunde inte bestämma mig för skalning eller inte och det blev en kompromiss. Notera att mitt 1RM i ryck bara är 63,5kg…

På tid – 15 (squat) snatch med 60kg: 19:40

direkt följt av

På tid – 15 (power) snatch med 50kg: 4:30

Tja. Vad säger man. Höll 1 lyckat (missade en del) lyft per minut de första 10 minutrarna, men sen började jag missa och inte orka (axlarna helt slut!). Vid 12 slet jag av en valk djupt och otrevligt. Aj. Vid 20 slet jag av en till. Aj igen.

Tror inte jag lyft 15 lyft på 60+kg om man adderar ihop alla mina ryck tidigare. Åkte hem med en känsla av att jag valde helt fel kompromiss, men det var ju som det var vid det laget.

Måste också passa på att berätta om Mosa Sayed, som kör CrossFit hos UIF boxning – han har under den termin vi kört CrossFit-pass åt dem uttryckt ett brinnande sug för att kunna göra muscle-ups (han är entusiastisk att lära sig ALLT iochförsig!). I förrgår fick han till det – inte bara en gång utan 15 (!) singlar och nån dubbel. Grattis Mosa! Den första muscle-upen är en stor sak, så sträck på dig och tryck ut bröstet ordentligt nu!

Maja Farmers walk

Farmers walk! En begynnande liten strongman-tjej är hon kanske, min yngsta dotter!