Rent härligt att se hur nästa nivå av atletisism och generell förmåga ser ut: vi har ett gäng svenska atleter med riktigt hög förmåga (Jocke, Palmár, Alexandrov är väl top of the pack just nu), men det är helt enkelt ett steg upp till standarden på CrossFit Games.

I Blair Morrison som besökte och sopade i princip rent på Scandinavian Challenge fick vi se vad vi behöver lyfta oss till. Jag är helt övertygad om att det finn massor med atleter som inte än har upptäckt CrossFit som skulle kunna prestera på denna nästa nivå, liksom att jag är övertygad om att Alexander kommer att kunna vara där och han tränar teknik, teknik, teknik (styrkan, förmågan och pannbenet finns redan där). Jocke skulle nog också kunna lyfta sig en nivå, men han verkar ju ha tappat sugen för att balansera livet med borderline-överträning.

Vem stiger fram av männen?

Bland kvinnorna handlar det istället om vem som ska hetsa Jenny Jacobsen till nästa nivå. För där finns redan nu kapaciteten att ta sig till Aromas och CrossFit Games. Hon har ju redan varit där, men var nog lite för färsk för att kunna pressa sig dit hon måste. Med lite konkurrens, samt erfarenheten från förra gången har vi en svensk atlet vi stolt kan sätta upp mot alla dom bästa.

Hittade ett par grymma videos från Halmstad i helgen, med fokus på Blair, men också mycket härliga bilder från övriga tävlande. Se och njut. Och nästa gång är ni med allihop va?

Hajjar ni hur hemsk finalen är? Vi hade nästan dåligt samvete efter att vi spikat vad den skulle bestå av…