Dag 2, vecka 9. Viktig dag eftersom vi skulle testa av två av mina huvudmål – stöt & knäböj.

Clean&jerk: 80kg, 85kg, 95kg, 100kg, 102.5kg (fx3)
Front squat: 80kg, 90kg, 100kg, 105kg, 110kg (fx2)

AMRAP 85% av front squat (90kg): 7

Även om jag återigen sätter en 100kg stöt hade jag gärna haft mer, och det är rätt tydligt vad som begränsar mig – mina helt odugliga ben och min svaga bål – precis samma som för 9 veckor sedan alltså. I max frontböj har jag inte blivit starkare om man får tro det här, och det var ju meningen (även om jag verkar ha blivit starkare submax). Menmen, sparar utvärderingen tills efter veckan.

Fick min stöt på film den här gången. Inte den bästa överstöten, men det är ju tunga vikter för mig. Och vändningen tycker jag blev helt okej, trots att jag kommer fram lite för mycket på tårna i första draget. Kan tillägga att jag tycker min (stöt) teknik håller ihop bra uppemot dom här maxvikterna, och 90-95% av 1RM känns väldigt stabilt.

Efter en dag av välbehövligt inoljande av altanen i hettan tog jag ut min älskade motobecane, min 70-talsräser som är uppfixad och omlackerad och försedd med fastnav, på en tur. Den har fått alldeles för lite uppmärksamhet på sistonde, då jag mest luftat min hipstrigare vita cykel (ja, cyklar har också känslor och dom behöver få röra sig för att vara glada).

motobecane

Hade väl inget egentligt mål och det gjorde inget när jag kom vilse i skogen (!). Var både mysigt och läskigt att cykla fastnav med 23mm däck på skogsstigar med rötter & stenar, men det gick bra för det mesta. Bara flöt med spåren och tillslut hittade jag en glänta vid mälaren där jag tog ett dopp i solnedgången. Njöt ett tag, och slutade sedan vara vilse och cyklade hem längs med väg 255. Kanske 20km totalt, och en härlig stund för mig själv.

Skärmavbild 2010-07-09 kl. 23.01.38

Kände mig helt avslappnad och lycklig efteråt. Ibland är allt rätt bra.