Warmup: 3 rounds of 10-15 pullups, 15 Double Unders. Gjorde ett av DU seten obrutet (men fortfarande med enkelhopp mellan varje dubbelhopp). Det tar sig…

3-3-3-3-3-1 Back Squats: 70kg, 80kg, 90kg, 95kg, 100kg, 105kg (Gjorde den sista singeln för att känna hur det känns att ha >100kg på ryggen igen. Förberedelse för nästa Crossfit Total)

Jag beställde ”Starting Strength” av Mark Rippetoe för ett par veckor sen (hade nog gjort det tidigare om den funnits att köpa nånstans i Sverige, nu fick jag beställa från amazon.com), och fick den levererad hem häromdan. var inte helt säker på vad den skulle ge mig, då jag tyckte att jag hade ganska god koll på dom stora skivstångslyften. Jösses vad fel jag hade. Boken går verkligen in, på ett enkelt OCH detaljerat sätt samtidigt, på varje detalj för säkerhet och prestation i dom stora lyften.

Jag upptäckte flera saker jag gjort under hela min ”lyftarkarriär”, som helt plötsligt kändes så självklart fel. Andra saker som jag gjort rätt, men inte riktigt förstått varför.

Boken rekommenderas för alla, särskilt för dom som då och då hamnar i situtaioner av att behöva visa/lära ut/diskutera teknik i dessa lyft.

Naturligtvis så glömde jag igår boken på bussen, och kommer väl aldrig att se den igen. Ibland (jämt?) är man så korkad…

Börjar känna mig lite snörvlig, och har ett (lätt) pass Submission Wrestling jag tänkte gå på ikväll (friträning, och jag ansvarar för att det öppnas så jag kan lite gärna rulla lite. Det händer ju inte så ofta nuförtiden…). Överhängande risk för överträning/sjukdom? Jodå, men som sagt är man lite (mycket?) korkad…