Hämtat mig från feber & förkylning och för första dan på ett par dar mådde jag faktiskt förhållandevis bra. Tur det, eftersom jag hade en date med Mads på CrossFit Nordic i Stockholm där vi skulle gå igenom lite planering inför Regionals i Halmstad. Anlände och fick se på när Mads hanterade en nybörjarklass, och han gjorde ett superjobb. Mads är så jäkla duktig, och om ni bor i Stockholm så låt inte chansen till att låta hans kloka ögon hjälpa er gå er förbi!

Vi planerade upp ett initialt schema, som beroende på om vi får allt materiel vi behöver ser görbart ut. Goodie! Vi behöver dock domare och övriga funktionärer – om ni vill hjälpa till så hör av er till Mads på madsjcbsn@gmail.com!

Efter detta var det inte så mycket planerat, förutom att det skulle lekas lite. Har ju inte alls kommit igång efter min ”vilo”-vecka, och efter att ha varit avslagen några dar var jag faktiskt lite peppad. Hade sen tidigare bestämt att leka med Jonas och Daniel, och messade med Jenny också och hon skulle komma hon med. Jag följer ju inte riktigt samma OPT-schema som hon (som ska peaka i Halmstad), men det vore ju kul att träna med henne för en gångs skull – vi brukar pusha varandra till bra prestationer och iallafall jag ha rätt kul när vi gör det. Hmm. Lite blandning av programmering fick det bli.

A. Deadlift – bygg snabbt upp till en tung trea, inte 3RM: 160kg

B. 7 set av 5 muscle-ups, 10 obrutna touch&go deadlift, 2 minuter per set – om man inte hinner under de två minuterna får man inte göra fler set: Genomförde alla 7 set

C. ”Annie” På tid 50-40-30-20-10 av double-unders, (oankrade) situps: 6:17 (PR)

Över förväntan i sin helhet. 160kg är inte långt ifrån mitt 3RM PR (165kg), och det lyftet är nog det enda som inte känts riktigt bra på ett tag. Det gjorde det idag, och jag hade mer i tanken (3x150kg gjordes för övrigt (av misstag) med pronerat grepp).

photo(3)

Muscle-up-marklyft intervallerna fattade jag skulle bli tufft (7 varv = 35 MUs och 7 ton marklyft på 14 minuter!), och trodde nog inte att jag skulle klara mer än en 4 varv eller så, så även där över förväntan. Efter det hade jag ett svårt att andas ganska länge, man fick helt enkelt väldigt lite luft mitt i allt buktryckande under intervallen, och jag hade väl inga större förväntningar under ”Annie”. Bestämde mig för att köra i lugnt tempo och bara ta mig igenom, men hamnade i något surrealistiskt stadie av trötthet från början, men samtidigt en känsla av att allt var lätt. Krossade mitt tidigare PR, och det var med ankrade situps (!).

Fick också äran att bevittna PR åt alla håll och kanter i gymet – Mads fick sin första strikta muscle-up och av bara farten gjorde han en trea (!). Jonas fick till närmare 10 sekunder perfekt back lever på ringar och Daniel fick även han en strikt muscle-up för första gången! Jenny ville såklart inte vara sämre än att hon dominerade svåra rörelser hon heller, utan fick till så grymma kippade muscle-ups. Grymt!

Skärmavbild 2010-04-11 kl. 00.00.34