Björn var lite tveksam till dagens pass, med tanke på helgens Tyngdlyftningsseminarie i Köpenhamn med denna man. Äsch, tänkte jag. Vad är väl en dans på slottet mot 10 marklyft? Satt precis häromdan och kände mig lite ledsen över att jag aldrig marklyfter lite tyngre (en gång sen i April), så det här var precis vad jag ville ha.

Hade däremot inte den blekaste om hur man skulle lägga upp det. Har faktiskt aldrig lyft så många tunga lyft – när jag rör mig mot tunga vikter normalt så är det ganska få set som faktiskt är tunga. Tja, det var väl bara att lasta stången, ställa klockan och se var man hamnade?

10 set av 1 marklyft, 90 sekunder vila, för total vikt: 1675kg (7x170kg, 2x160kg, 1x165kg)

Helt okej. Blev som väntat lite trött efter ett tag, och då sjätte och sjunde lyften var tunga bestämde jag mig för att sänka. Sen var 160-an efter också tung, men åtföljdes av två skitlätta lyft. Undrar vad som hände där? Nåja, har inte lyft över 175kg i år, så det här är jag nöjd med.

Nu blir det vila innan jag och Björnen drar till Köpenhamn för att vässa tyngdlyftarformen och instruktörskunskapen med Greg Everett och Aimee Everett (fd Anaya) från catalyst athletics. Det ska bli precis hur kul som helst – har följt Gregs skrivande i många år (han ger ut tidningen Performance menu samt har skrivit boken ”Olympic weightlifting”, och frun hans är inte så jäkla dum hon heller. Och så har dom humor också.

Den här videon är så jäkla bra och inspirerande också. Dom har coola killar på Catalyst athletics. Pepp!