Min ”coach” OPT må avisera tester hit och tester dit på helger hur mycket han vill, för han har en mäktig motståndare i dels mitt Tequilaintag i Fredags och dels det faktum att helgernas träning i första hand är vigd åt träning tillsammans med min fru!

På helgerna är jag helt enkelt min egen tränare, och gör nästan bara sånt jag tycker är kul. Var dock nyfiken på några övningar som OPT lagt in, och dessutom på hur den korta vilan mellan övningarna skulle slå. Första passet för dagen blev som följer:

AMRAP pullups, vila 60 sekunder, AMRAP pullups: 36, 20
vila 10 sekunder
2RM front squat på 10 minuter: 100kg (miss andra repetitionen på 105kg)
vila 10 sekunder
4 minuter att bygga till 1RM i shoulder press: 70kg
vila 10 sekunder
Tabata pushups, för low score: 10

Värmde upp alldeles för dåligt (och med det menar jag idag inte ett jota), och det kändes i axlarna under pullupsen. Började ta emot på framsidan redan efter 10-12 repetitioner och det har nog aldrig hänt förut. Hoppas resultatet berodde till viss del på detta. Svårt att knäböja när man andas häftigt som bara den förresten. Fick inte till det riktigt. Kände mig inte stark i axelpressen heller, så vi kan skönja ett visst mönster. Jaja, inga katastrofala siffror men hade väl hoppats på lite mer.

Nån timme senare var det dags för veckans (träningsmässiga) höjdpunkt – min och Lindas ”FAMRAP”. Började regna under mitt första pass, och det höll sig, och tilltog, till detta. Dock inte så fasligt kallt, så det var ju skönt iallafall! Denna veckas pass blev fyllt av flippar och pushar.

12 tire flips (200kg), hopp in och ut ur däcket mellan repetitioner
6 sandbag shoulder to overhead (50kg/30kg)
30 double-unders
9 tire flips (200kg)
9 sandbag shoulder to overhead (50kg/30kg)
45 double-unders
6 tire flips (200kg)
12 sandbag shoulder to overhead (50kg/30kg)
60 double-unders
Tid: 14:15

Förvånansvärt flåsigt och svårt att hoppa in och ut i däcket. Regnet gjorde också att greppet blev bra mycket sämre, vilket definitivt påverkade däckvältandet. Också så sjukt mycket krångligare/roligare att push pressa/vända upp sandsäcken, för dagen fylld med 50kg sand, jämfört med en skivstång. Dessutom rörde sig sanden under repetitionerna, vilket gjorde det spännande. Linda var grym med sin sandsäck, som var lättare, men också hade en jäkla krånglig form, och dessutom blev rätt hal i regnet.

Avslutningsvis så flippade Linda det stora däcket. Sjukt imponerande!

Några timmars jobbande, sen in till CrossFit Uppsala för att hålla kvällspasset, samt köra vad som var kvar för mig att göra idag.

20 minuter av repklättring – teknikträning och 10x cirques

Kände mig stark på repet. I den negativa delen kände jag mig stark i höger arm, och svagare i vänster. Har lite ont i vänster armbåge, så det kan nog bero på det. Lågt tempo, och fokus på teknik.

Här skulle jag kunna klippa in min vanliga video på den nästan nakna lilla killen som klättrar rep, men då skulle björn kasta ur sig så många sarkastiska kommentarer att jag inte vågar, och delar istället med mig av bilder på min och Lindas upptåg. Såhär kul hade vi i regnet!