Helt slut efter gårdagens monsterpass. Hela kvällen kände jag mig febrig och helt slutpumpad. Tog nog ut mig nära maximalt, och volymen var ju ”rätt” stor. Nåväl, det hjälpte ju inte. Idag skulle det bjudas på dubblisar! Simon messade tidigt och hade fått problem med sina vader och behövde ha en stand-in på CrossFit Uppsalas lunchpass, så jag fick försöka skjuta in träningen snabbt före och efter det. Del 1:

A. 6-6-4-4-2-2 high bar back squat (2 sek negativt): 6x70kg, 6x80kg, 4x95kg, 4x100kg, 2x105kg, 1x110kg (fail andra repetitionen)

B1. 4 varv av 7-9 DB split squat: 9x(2x11kg hantlar), 7x(2x16kg), 7x(2x16kg), 7x(2x16kg)
B2.4 varv av 15-20 GH Raises (subbat till stiff legged deadlift med 24kg KB): 4×15

Ovan att gå så högt i high bar back squats (iofs ganska ovan att gå högt i böj överhuvudtaget) – vilket visade sig på att 4×100 var lugnt, men 2×110 tydligen inte gick. Bra teknikträning hursom, och det kändes lite i mina kycklingben. DB Split squats hade jag stora problem med förra gången jag körde den, så jag sänkte vikterna och såg till att klara av den. Har horribel balans ståendes på ett ben, det är nog det som är problemet.

100kg bumpers

Snyggast och bäst vikter i Sverige?
Dom tillhandahålls av CrossFit Uppsala såklart! Köp i shoppen!


Helt färdig under eftermiddagen, kanske har nåt i kroppen också? Men det stod ju på en internetsida att jag skulle ro senare, och då får man ju göra det. Och dessutom – hade min fru lyft 100kg från marken (grattis älskling!) så fick väl inte jag mesa ur? När jag kom hem, och Linda & Alva gått på ett möte satte jag därför Maja framför TVn, som den omtänksamma föräldern jag är, och smet upp i hobbyrummet för lite sprinter. Del 2:

4 set av 30sek sprintrodd, 3 minuter vila: 179m, 179m, 178m, 174m

vila 10 minuter

4 set av 30sek sprintrodd, 3 minuter vila: 171m, 170m, 172m, 170m

Mådde sjukt dåligt efter dom första fyra intervallerna, och trodde nästan jag skulle kräkas, men det gick över. Jag hade dock glömt hur hemska dom här 100% intervallerna är. Däremot har jag inte glömt hur mycket dom i Oktober-November hjälpte mig att lägga grunden till att persa på ALLA roddistanser under December-Januari. Alltså försöker jag förtstå att det är bra att må såhär. Höll förresten 1:20 tempo ett tag under första intervallet – det är nog första gången jag ser det tempot för mig.

intervall 1-2-3-4

intervall 5-6-7-8

 

Nån timme senare kunde jag inte låta bli att mäta ut 250cm på vardagsrumsgolvet och jämfotahoppa lite.

PRECIS vad jag är kapabel till. Hade några hopp över och några hopp under distansen (gjorde väl totalt en 15 hopp inkl 4-5 uppvärmningshopp på runt 2m). Benen och höftöppningen inte 100% efter gårdagens (stötar) och dagens böj & rodd, så några stordåd kunde man ju inte förvänta sig, men ville ändå prova som en hyllning till Jon som körde en WOD han fått från mig igår.

Tech check. Utan att alls veta vad man ska titta efter så tycker jag att det ser ut som om jag borde leda mer med höften och ha högre höjd. Ska prova lite fräschare och se hur jag gör då.