Min tur att vara hemma med Alva, och smög in dagens första pass innan vi gick iväg och träffade hennes kompisar i skolan

1-1-1-1-1-1 Clean&jerk@72%: 70kg

5 varv på tid av 100m sprint (50m t/r), 5 deadlift@110kg: 3:19

Fint väder, och det var allmänt trevligt. Hade nog kunnat haft lite mer på stången – 110kg kändes väldigt lätt. Fick ändå fart på lungsystemet lite. Och kickade igång baklåren som var lite strama sen good mornings igår.

Lyckades under dan få fram en barnvakt så att jag också skulle kunna springa blodomloppet (5km) tillsammans med resten av dom från CFUA som representade. Fint väder, så slängde mig glatt på hojjen och iväg mot stan för att röra på stolparna till ben.

5km löpning: 21:12

Nja. Har massor med ursäkter, den främsta att tempohållningen blev horribelt svår på grund av att det var så mycket folk (2000 fler än förra året!), och att jag inte hittade tempot bra själv heller. Vart var Jocke när man behövde honom? Den andra stora ursäkten är väl att jag fortfarande (troligen för alltid) är rätt usel på att springa.

Gav väl egentligen upp redan vid första kilometermarkeringen (4:13), och sen var jag toksölig fram till kilometer 3 var avverkad (orkade inte sicksacka som det skulle behövts heller) när jag skakade på huvudet åt mig själv och sprang betydligt snabbare de sista två kilometrarna (~4:00/km). Hade alldeles för mycket kräm kvar i benen, och det var ju lite tokigt, men på det stora hela var det en väldigt trevlig löptur (vilket väder!), om än en ganska långsam sådan. I uppförsbackarna kändes det lite att det var pass 4 på 3 dagar, men annars förvånansvärt lite.

Min fru sprang förresten 5km för första gången i sitt liv idag. Man blir stolt!