Ingen träning igår (var ju skitförkyld), men kunde inte hålla mig hemma – hade bestämt mig för att dricka bärs med en barndomskamrat, och det kunde jag inte hoppa över (även om jag säkert borde ha gjort det). Blev ju sen iväg och det fick bli cykeln såklart. Dit låg jag rätt stadigt runt 25km/h och tog det ganska lugnt. På stan blev det en massa indisk mat och öl, och lite full blev man ju peppad på att cykla snabbt såklart.

Ösregn, jättemycket lera & sand på vägen gjorde ju inte saken sämre. Bara att bita ihop, krypa ner i bocken, garva åt eländet och söka tröst i fyllan. Tid: 14:57 – Andra gången på en vecka under 15 minuter på 7,8 kilometerssträckan! Förra gången hade jag ordentlig medvind, det hade jag inte nu så detta känns som en bra måttstock.

Allvarligt talat är det helt sjukt att man utan att ha cyklat ordentligt på 5-6 månader ha gått från 16-16:30 vid perfekt förhållanden till att regelmässigt kunna panga ut sub 15 tider. Återigen: CrossFit fungerar!

Tyvärr ger det mig ett problem att det är så kul att cykla just nu: vikten kryper stadigt åt fel håll – jag skulle ju UPP i vikt, och imorse vägde jag in på 74 blankt. Måste försöka äta mer…

Cyklar ja. Kan ju passa på att visa upp det nuvarande stallet (har en sunkig MTB med barnsadel som jag tar till och från dagis också, men den räknas inte). Först har vi cyclocrossen, en Cicli-B från Tyskland med Ultegraväxlar (12-27 bak (ska bytas mot 11-23 är det tänkt) och kompaktdrev med 39 och 50 fram om jag inte är ute och cyklar. Pun intended). 23mm GP4000 däck på för tillfället. Så här ren och fin blev den av nattens cykling. Själv hade jag grus _i_ kalsongerna. Sadeln tippade uppåt i natt också ser jag. Våldscykling


Sen så har jag en singlespeed också. En Cotic Roadrat av stål. Utväxling 42-16, men även där är det tänkt att ändras lite – har två nya bakklingor på posten (14 och 15). Börjar bli intresserad av att prova fixed, vilket antingen leder till ett byte av pendlarök från denna roadrat till något annat eller införskaffande av nya hjul. Nån som har koll på var man kan köpa fixerade hjul, helst färdigbyggda och helst flip-flop med möjlighet till frihjul på andra sidan får gärna höra av sig. navbredden på roadraten är 130/135mm.