Man blev ju måttligt peppad på att springa lopp på kvällen, när jag cyklandes mina vanliga 8km till jobbet, fick slåss med fullständiga orkanmotvindar (fick trampa hårt i utförsbackar!?), samt att regnet fullständigt bara öste ner… Märkligt nog så blev kvällen ändå riktigt fin! Bortsett från att det fortfarande blåste helt knäppt mycket så var den nog i det närmaste perfekt löpväder.

Jag och Mattias mötte upp med Jocke innan starten och vi kom som planerat riktigt långt fram. Första hundra metrarna går lite för fort och jag säger till Jocke att vi ska sakta ner till ett tempo jag bestämmer, vilket vi gör, men Jocke tycker det går för långsamt. Jag kontrar med att jag känner i hela kroppen att just det här är 4min/km-tempo. Första kilometern gick på 4:01. Den snyga magkänslan är väl ungefär vad jag är nöjd med under loppet, för efter det så gick det på sin höjd ”sådär”. Tappade på sub-20 tempo och när det isåfall skulle varit dags att höja tempot för att komma ifatt så slogs vår sträcka ihop med dom som sprang 10km. Och tempot blev mycket svårare att hålla uppe med dom lite långsammare löparna i ett trångt spår. Vid 3km tappade jag Jocke och sen var det mest plågande in i mål.

5km löpning: 20:44 (PR)

Låren och vaderna straffade mig muskulärt. Lite oväntat och kan kanske bero lite på dragandet/spurterna med kettlebells i Söndags. Och vinden hjälpte inte mig iallafall. Men inga större ursäkter att dra upp – hade nog inte klarat sub 20 med perfekta förutsättningar (nu var dom trots allt mycket bra). Får bli nån annan gång!

Resultat blodomloppet

WTF! Fick stryk med 8sek av nån spoling från Hilti! Vilken fräckhet! Placeringarna skvallrar om att dom bästa löparna inte ställde upp i 5km loppet… 10km-sträckan var dock fullständigt nersulat av sub-40 tider.

Och Mattias satte förresten pers med 21:45