”OPT 3” på agendan idag. Först lite ”näeee, det kan jag inte med min fotled”, men sen tänkte jag att det är faktiskt ett bra test av hur bra den läker om jag bara lyssnar på kroppen. Och svullnaden, som gick upp lite igår, hade lagt sig lite idag igen (har en fotknöl igen!).

”OPT 3”, inom en timme ta (i denna ordning) reda på ditt 3RM front squat, 2RM snatch och ETT försök på max reps pullups (chin breaking vertical plane). Addera för en total: 100kg+65kg+41=206

Gjorde denna i September förra året som en del av ”OPT Big Dawgs challenge #1” och fick då 191.5, så en liten förbättring. Lite mindre än jag skulle ha velat kanske, men man får vara glad för det lilla ibland.

Front squats i synnerlighet, och squats i allmänhet, är min kanske största svaghet. Har flera gånger försökt göra nåt åt det, men det har ju inte gått så bra hittills. Här ryckte den urstarke Björn ifrån till en ledning jag aldrig var nära att ta in (Björn gjorde den samtidigt i Gävle). Bra jobbar Björnen!

Rycken gick delat bra. Bra såtillvida att foten inte märktes nämnvärt, men dåligt i dom andra aspekterna – hade mycket dålig höftextension (fick sluta kraftrycka redan vid 60 efter ett misslyckat ryck där!) – och armarna ville inte alls vara med och låsa ut när vikterna gick upp ytterligare nåt snäpp. Ingen jättefara på taket, jag VET att jag har mer i kroppen, men det kändes lite sådär att missa rycken på 67.5 och 70kg (alltså första rycket – något jag konsekvent under två månader satte). Men som sagt: fotleden höll, handleden höll. Det var det viktigaste.

Pullups – tja – tangerat pers tror jag, eller bara nån repetition under. Samma känsla som häromdan att det är SÅ lätt när man är runt 25 för att sen bli skittungt efter 30. Det ger sig. CBVP är en bra standard för övrigt.

Rättelse: Front squats ska vara 100kg PLUS en insekt som landade när jag hade rackat vikten och följde med alla tre repetitionerna. Kan den ha vägt en 10-12 kilo kanske?

insect

Förra året var den stora behållningen och titta på vilka resultat dom andra ”Big dawgsen” skickade in. En del helt tokiga prestationer där, och jag var grymt imponerad och peppad av dessa. Kan inte låta bli att posta några av videosarna från den gången här igen, såsom Rorys 3x159kg front squats och 2x102kg ryck (!!) och Colin Jenkins 3x136kg Front squat (han är inte jättestor heller direkt)! Rory är ett monster. Hade gärna sett honom i Games, men tyvärr åkte han ut i regionals efter att ha vunnit ett event där. Samma med Gary Martin (4:08 på 1400m löpning, inte platt).