Hade sen tidigare bestämt att jag skulle komma tillbaks till träningen idag, efter att ha varit riktigt, riktigt förkyld. Hade dessutom halvbestämt träningsdate med Mosa Sayed från UIF boxning, så vad gör man? Tränar fast man hostar upp slem och snorar. Hade ingen feber eller ont i halsen så det var nog ingen fara så, men man blev ju andfådd av precis ingenting. Och det som inte härdar, det dödar. Eller hur det nu är?

Först uppvärmning: fartlek 12km fixed gear/banhojs-cykling i det underbara vårvädret. Detta tog mig till UIFs lokaler där jag mötte upp med Mosa för del 1:

A. Ryck-komplex. 5 varv av (1 hang power snatch, 1 hang squat snatch, 1 power snatch, 1 squat snatch). Vila 3 minuter mellan seten: 45kg, 50kg, 55kg, 57.5kg, 60kg.

”the pot felt hot” så jag övergick därifrån till squat snatch: 62.5kg (så lätt), 65kg (PR), 67.5kg (PR), 70kg (PR)

B. 5 set att hitta max vertikalhopp (alltså mät sträckan mellan din max räckvidd och något du hoppar upp för att toucha), 3 försök per set. 90 sek mellan seten: 51cm, 60cm, 63cm, 65cm, 68cm (f)

C. 5 set av 4-6 Snatch grip deadlift @31X1 (3 sek ner, 1 sek stopp i botten och topp). 90% vikter. 2 minuter mellan seten: 6x70kg, 6x90kg, 6x100kg, 6x110kg, 6x110kg

vila 10 minuter och sen del 2, som INTE blev Barbara som OPT ville – nånstans fick jag lägga nivån idag (hostade upp slembollar under hela del 1), utan valde istället att låta Mosa förnedra mig på…

”Flight simulator” 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-45-40-35-30-25-20-15-10-5 av obrutna double unders (alltså 5 obrutna DU, stanna, 10 obrutna DU, stanna, 15 obrutna DU osv. Om man snubblar innan man nåt det antal obrutna DU man ska göra det setet får man inte räkna det): 21:15 (PR)

vila 10 minuter och sen ytterligare 12km fixerad cykel-fartlek på väg hem. Modell lite intensivare denna gång. Lekte rejält med fart och tempo och hade riktigt kul tillsammans med vårvädret och mjölksyran i benen!

Sååå nöjd att ens klara FS! Förra gången gav jag upp efter 50 minuter utan att klarat set 50. Mosa dunkade av den på typ 8 minuter med ett 29kr rep bredvid mig (jävla boxare!). Han kan hoppa på riktigt.

mosa rycker

Mosa i startposition för ett ryck

Kände mig för het för att inte prova lite ryck närmare mitt max efter skivstångskomplexet. Riktigt nöjd, och det är tydligt att jag blivit stabilare i axlar och bål, för annars vore det riktigt konstigt att jag pulvriserade mina tidigare PR, med tanke på att sist jag sittryckte nära min maxgräns var 13 dec 2008 (!). 4-5kg till kroppsviktsrycket nu, och det lite utan att försöka. Skumt hur det kan vara ibland (man blir gla’!).

jump

Mitt maxhopp – touch av bommen 65cm högre än fingerspetsarna

Vertikalhoppet var KUL! Aldrig testat detta tidigare och det gick ganska bra tror jag. Vi hade en gymnastiksal att tillgå, så vi fällde helt enkel ner en bom, mätte distans mellan max räckvidd (sträckte oss upp och mätte från fingertopparna till nederkanten av bommen), och försökte sen toucha den. Underifrån kändes det högt. Men om det är bra eller inte har jag ingen aning om förstås.

Snatch grip deadlifts kittlar som vanligt dödsskönt i nedre ryggen. Avslutning med fartleken på väg hem var riktigt jävla supermysig, och jag varierade lugnare tempon med kortare och längre ryck. Lät mig leka och ha roligt och vårvinden blåste mig i ansiktet på ett sånt där sätt som den bara gör ibland. Myys. Bra dag, trots snor och snörvel!