CrossFit Uppsala drivs av CrossFit-pionjärerna Martin Altemark och Björn Uddenfeldt, vilka sedan de hittade CrossFit gått alla utbildningar värda namnet inom och utanför träningsformen. Idag är de populära föreläsare och kunskapskällor inom träning för både hälsa och prestation. Vid sidan av Martin och Björn står kanske de mest rutinerade CrossFit-tränarna i hela Sverige, allt för att se till så att du alltid får den hjälp som du behöver oavsett nivå (både elit som nybliven motionär).

CrossFit Uppsala var ett av Sveriges tre första crossfit gym, vi öppnade redan 2009, och har använt oss av träningsformen längre än så. Vi har en genomtänkt programmering för gruppen med tydliga progressioner bli starkare, rörligare och uthålligare och har en personlig genomgång med varje ny medlem i form av våra baskurser och hälsoutvärderingar och uppföljningar. Både baskurser som gruppträningar bedrivs i mindre grupper med hög tränarnärvaro (vi ser helt enkelt till att ”se” och hjälpa alla!). Vill man ändå träna på egen hand ibland så är vårt gym också öppet för alla våra medlemmar 05-23 via vårt nyckelkortsystem! Vi ger helt enkelt stödet man behöver för att uppfylla sina mål, och behålla dom långsiktigt!

Vår baskurs, som sträcker sig över 6 veckor, är något som alla nya medlemmar hos oss får möjlighet att gå här hos oss på CrossFit Uppsala. På baskursen går vi igenom våra vanligaste rörelser och energisystem så att ni ska få en bra grund innan ni börjar med gruppträningen men även viktigt för att förstå vår filosofi kring crossfit även om du riktat in dig på ett eget träningsprogram (vi gör för övrigt även individuella träningsupplägg). Kurserna är väldigt populära och i stort sett alla blir slutsålda, så passa på att boka in din plats genom att köpa ditt medlemskap.

På kursen så inte bara lär man sig ”crossFit” utan även hur just din kropp reagerar på träning, och därmed hur du bäst ska träna för just dina mål. Hur träningen ska ”kännas” beroende på vilken träning det är och vilka mål man har helt enkelt!

På hälsoutvärderingarna diskuterar vi bland annat dina träningsmål, kost, och gör, om det behövs, andra saker som kalipermätning, rörlighetstester och annat för att se vad du behöver fokusera på. Detta ingår för alla eftersom vi tar ansvar för våra medlemmars framsteg och vill ge er en så bra start som möjligt.

Välkommen till oss på CrossFit Uppsala, du kommer inte att ångra dig!