Ringsupporten, hallå

Jag har länge funderat på att bygga nån form av mekanism för att kunna få assist vid ringträning, eller assist vid exempelvis enarmschins och liknande rörelser. Har ju sett en del modeller som baseras på att man avlastar sig själv med sin kroppsvikt, men det skulle vara intressantare att progressivt kunna minska/öka supportdelen. Igår var jag på Bauhaus och köpte lite delar, och idag knåpande jag upp en modell under balkongen.

Ringpulley2
Full setup version 1

Ringpulley2
Två separata linor för fri rörlighet.

IMG_2965
som går ihop efter att ha gått igenom två (billiga) taljor.

IMG_2967
Sen ner som en lina en bit bort.

IMG_2968
…ner till en motvikt av valfri typ.

Vissa övningar, som exempelvis Muscle-ups, har ju inga rimliga progressioner under att faktiskt kunna göra en muscle-up heller. Visst kan kan jobba upp till x antal pullups/false grip pullups samt djupa dips, och kanske skaffa sig styrkan, men det är svårt att lära sig den exakta rörelsen i transitionen på nåt annat sätt än att göra den (att avlasta med ben på stol och allt vad det är känns ju helt annorlunda). För sådant är nog system typ denna strålande. Även för träning av korset (jag och Jocke har ju tidigare experimenterat med gummiband där, vilket har funkat helt okej), och säkert en del andra moment också.

Eftersom jag har fästpunkter på båda sidor om kroppen så kan man röra sig fritt i 360 grader, vilket möjliggör rullningar och program. Får se vad som verkligen känns bra och vad som inte gör det.

Här är ett exempel på hur det kan användas. Front lever och back lever med 10kg motvikt. Jag ska sätta på nån form av loopar som gör nerdrag för i och avhakning lättare. Borde väl använda nån sele eller liknande också, men i brist på det funkar bälteslooparna på jeansen.