Medlemsberättelse

”För drygt ett halvår sedan började jag träna med CrossFit Uppsala. Jag hade då under ett år tränat rätt mycket på gym, sprungit korta till medellånga sträckor och i allmänhet försökt ändra mitt liv för att komma i bättre form. Att springa några dagar i veckan och gå till gymmet några dagar fungerade hyfsat för mig till en början, först tyckte jag det var skittråkigt, sen var det rätt ok men ganska snart blev det rätt så tråkigt igen. Jag bet ihop och fortsatte ytterligare några månader men kände att jag behövde ta nästa steg på något vis. Jag fick en liten tankeställare när ett F&S-pass med en kompis totalt krossade mig, alla timmar på gymmet hade alltså bara gjort mig bättre på att trycka och dra i spakar?

I jakt på någon slags kombination av gruppträning och styrketräning så började jag titta på CrossFit och tyckte att det såg spännande ut. Till en början verkade det svårt; massa konstiga förkortningar och videos på killar och tjejer som tränade som galna. Jag provkörde några pass från Crossfit Nordics hemsida och hade ganska kul men det var svårt att träna ensam, särskilt med så många nya rörelser som kroppen inte var van vid. Jag hade sneglat på Crossfit Uppsalas hemsida också och när Björn som jag känner sedan tidigare tjatade lite på mig så kunde jag inte säga nej. Första veckan tränade jag tre dagar i sträck, sen hade jag träningsvärk i varenda muskel på hela kroppen.

Att träna med Crossfit Uppsala har fullständigt förändrat min syn på och inställning till träning. Från att ha varit ett nödvändigt ont är det något jag längtar efter och ser fram emot. Björn och Martin är otroligt duktiga instruktörer och den nivå av uppmärksamhet och handledning jag får av dem har jag aldrig upplevt tidigare. Stämningen bland oss som tränar är oerhört stimulerande, man peppas, hetsas, provoceras och lyfts till nivåer av prestation som man inte tidigare trodde var möjlig. Trots att vi har väldigt olika förutsättningar och befinner oss på olika nivåer i vår utveckling så anpassas träningen efter varje individ så att ingen kommer efter eller känner sig utanför.

För min del var det aldrig någon tvekan, jag flyttade hela min träning till CrossFit Uppsala och nu missar jag sällan ett pass. Min fysiska utveckling under den här tiden har varit fenomenal. Jag lyfter tyngre, springer snabbare och har bättre koordination, balans och kroppskontroll – det har dessutom blivit roligt att köpa kläder igen. Det bästa är dock att min psykiska utveckling har gått samma väg; jag sover bättre, är piggare och gladare när jag vaknar och äter nyttigare utan att ens tänka på det.

Crossfit funkar.”