jeans-sandsäck

Vi på CrossFit Uppsala gillar sandsäckar. Vi gillar dom faktiskt jättemycket. Dom är krångliga, otympliga och till skillnad från skivstänger så vill dom inte bli lyfta. Perfekta när man behöver blanda upp sin träning, eller bara bära nåt tungt!

Man kan köpa fina färdiga sandsäckar, och dyra fyllningssäckar och det är ju bra på alla sätt. Men det kostar pengar, såklart. Det stora problemet med att använda nån vanlig duffelsäck eller liknande är att sanden läcker ut ur dessa, och det är någonting vi enkelt kan åtgärda genom att bygga mindre fyllningssäckar, som vi i sin tur fyller våra större sandsäckar med (eller använder som dom är – funkar perfekt för lastning/sprinter och så vidare).

Ett riktigt enkelt och bra sätt är att använda några gamla överblivna jeans! Jeanstyg tål mängder med misshandel, och är lätt att hitta i nån gammal garderob. Äntligen kommer dom där jeansen med hålet i rumpan, som du aldrig lagar, till användning!

Klipp av benen på jeansen, så högt du kan (beroende på hur tung säck du vill göra såklart). Helst jeans med så raka ben som möjligt.

Slut den ena sidan av jeansbenet med ett buntband och dra åt.

”Fluffa upp” benet så att vi kan fylla det med sand/grus. Sand och grus hittar ni på närmsta grustag.

Lämna lite i toppen, anpassat efter vilken löshet du vill ha på säcken och om du vill ha ”handtag” längst ut.

Fäst även ihop andra änden.

Lite gaffatejp skyddar buntbanden och är trevligare att hålla i.

Två sandsäckar, just dessa på 14kg stycket.

Färdiga att användas. Hörde jag backsprinter? Eller ska dom ner i en större säck? Alla dessa möjligheter!